Despre noi

Anrm-Dambovita 

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei

                       Infiinţarea asociaţiei a plecat de la ideea coagulării monarhiştilor într-o mişcare coerentă şi determinată, care să pună problema schimbării formei de guverrnământ acum şi nu într-un viitor incert.

A.N.R.M. este deschis membrilor tuturor partidelor politice democratice şi oamenilor fără partid, singura condiţie fiind obiectivul comun al restaurării monarhiei.

Inregistrarea A.N.R.M. ca asociaţie s-a realizat la începutul anului 2013. Astfel, în douăzeci şi cinci de ani, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a fost prima persoană juridică care a reuşit să îşi înscrie explicit în însăşi denumirea sa acest ţel nobil.

Prima acţiune de amploare a A.N.R.M. a fost lansarea unui apel către clasa politică în decembrie 2012, apel ce a fost difuzat către toţi parlamentarii. În aceeaşi linie de negociere cu clasa politică, Alianţa a iniţiat seria de dezbateri „Monarhia constituţionala, un proiect legitim pentru România”.

A.N.R.M. a facut demersuri prin care a solicitat revenirea la stema României din perioada 1921-1947, adoptarea zilei de 10 Mai ca a doua sărbătoare naţională.

În prezent, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei are membrii şi simpatizanţi în toată ţara, un număr de cincisprezece organizaţii judeţene funcţionale, din care o parte organizate ca filiale cu personalitate juridică proprie, şi colaborează cu alte organizaţii monarhiste.

Filiala Damboviţa a pornit de la initiaţiva unui grup de intelectuali care în noiembrie 2013şi-a anunţat in mod public intenţia de a se constitui ca filiala a ANRM-ului.

Anunţul a fost facut în cadrul simpozionului Monarhia serveste România!”organizat în cinstea zilei onomastice a Majestaţii sale Regele Mihai I de România.

In prezent filiala are un numar de aproximativ 40 de membrii dar şi mulţi simpatizanţi.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s